Greenιάρης
πάρε με ἀπάνου στὰ βουνά, τὶ θὰ μὲ φάῃ ὁ κάμπος
Λίγα λόγια για εμένα
Η παραπάνω φωτογραφία έχει πολιτική χροιά.
ΑΡΘΡΑ
Σύνδεσμοι


ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ!
1415 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008
22:45

Πριν μερικές ημέρες κάποιος άτυχος νέος έχασε τη ζωή του με τον εξής τρόπο:

ο νεαρός οδηγούσε ανέμελος σε κεντρικό επαρχιακό δρόμο με αρδευτικό κανάλι παραπλεύρως. Στο κανάλι υπήρχε λάσπη και νερό βάθους 30 εκατοστών. Ξαφνικά κλατάρει το μπροστινό λάστιχο και το αυτοκίνητο ντεραπάρει στο κανάλι. Ο συνοδηγός (πατέρας του οδηγού) κατάφερε αμέσως να απεγκλωβιστεί σπάζοντας το πίσω παρμπρίζ. Βγήκε στο δρόμο καλώντας σε βοήθεια, ώστε οι διερχόμενοι ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ να απεγκλωβίσουν το νεαρό οδηγό... ήταν απλό, 5-6 άνδρες θα ανασήκωναν από τη μία πλευρά το τουμπαρισμένο αυτοκίνητο (ώστε να βγει ο ουρανός του αυτοκινήτου από το νερό) και ο οδηγός θα μπορούσε να αναπνεύσει μέχρι να έρθει η πυροσβεστική.

Σε 1 λεπτό πέρασαν από το σημείο περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, κατέβηκαν να βοηθήσουν μόνο 2 άτομα με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να απεγκλωβίσουν από το νερό το δύστυχο νεαρό.

 

Ο νεαρός πνίγηκε σε 30 εκατοστά νερό!

Κανένας τραυματισμός - μοναδική αιτία θανάτου ο πνιγμός!

 

Από τα 30 αυτοκίνητα που πέρασαν, κάποιοι έκοψαν ταχύτητα, διότι ο τραγικός πατέρας προσπαθούσε να τους σταματήσει με κάθε τρόπο, και μόλις άκουγαν περί τίνος πρόκειται, την κοπανούσαν σφυρίζοντας αδιάφορα ή κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν. Κάποιοι άλλοι, σταμάτησαν να δούνε τη σκηνή του ατυχήματος και όταν είδαν τις λάσπες στο κανάλι, δήλωναν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν διότι ΘΑ ΛΕΡΩΘΟΥΝ και την κοπανούσαν επίσης με τρόπο!

 

Με τη βοήθεια 5-6 ΑΝΘΡΩΠΩΝ το παλληκάρι σήμερα θα ζούσε. 

 

Το περιστατικό αυτό γυρνάει σήμερα όλη μέρα στο μυαλό μου με αφορμή το προηγούμενο θέμα του blog. Μπορεί κάποιος να το θεωρεί υπερβολή, αλλά για τη δική μου οπτική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Για μένα είναι συμπεριφορές ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ και χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία, δηλαδή την κοινωνία των ανθρώπων!

 

Την κοινωνία των ΠΙΛΑΤΩΝ, του «ΩΧ ΑΔΕΡΦΕ» και του «ΔΕ ΓΑΜΙΕΤΑΙ»

 

Το παρακάτω 8-λεπτο βίντεο των ΖΩΩΝ αφιερώνεται σε εμάς τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ:

 

- μια απίστευτη μάχη όταν μερικά λιοντάρια και ένας κροκόδειλος επιτέθηκαν σε ένα μικρό βουβάλι. Μια μάχη που όμως είχε απρόσμενη κατάληξη όταν η αγέλη βουβαλιών ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ, επέστρεψε και απελευθέρωσε το μικρό... ΑΠΟ ΤΑ τρομερά ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ! -

 

 

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου αγαπητοί

jerri, Μαρίνη, Nasty και zyzzx

που ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

 

 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ GreenDream ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

27/08 23:06  Nastybishop
Τρομακτικό συμβάν...τι να πει κανείς. Αδυνατεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νούς. Αν έχουμε φτιάξει τέτοια κοινωνιά ακραίου παρτακισμού...τα λόγια περιττεύουν...
27/08 23:08  Nastybishop
Τώρα για την περίπτωση του τακή...έχω χάσει επεισόδια, δεν ξέρω τι συνέβη. Ισως καποιος άνθρωπος του καπιταλ να μπορεί να μας διαφωτισει. Καλό θα ήταν, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
27/08 23:15  Κλεάνθης
Ναστυ, και εγώ διαφωνώ με την διαμάχη του Τάκη με το Capital θεωρώντας ότι γίνεται για ασήμαντο και χωρίς ουσία λόγο - ξέρεις δημοφιλή κτλ... ούτε θεωρώ ότι έχει λόγο το Capital να κάνει όσα του προσάπτει ο Τάκης... αλλά αν και έχει δίκιο το Capital για μένα το έχασε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ με την εφαρμογή πρακτικών φίμωσης... η παρουσία του Τάκη είναι πάντα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ χωρίς ύβρεις οπότε είναι απλό για το Capital να απαντά
27/08 23:28  Nastybishop
Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω αυτήν την απίστευτη εμμονή του με τις εμφανίσεις και τα προτεινόμενα κτλ. Αλλά εν πάση περιπτώσει έχεις δικιο σε αυτό που γράφεις...
27/08 23:34  Κλεάνθης
Και ξεκαθαρίζω ότι δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα πρόσωπα αλλά οι ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
27/08 23:34  vadra
Εύγε!
5* για την στάση σου!
27/08 23:40  Swearengen
-Φίλε Kλεάνθη, τί ακριβώς σου κάνει εντύπωση στο πιό πάνω τραγικό περιστατικό ? Στις 12 Ιουλίου τρέχοντος έτους είχα ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα. Κάποιος γελοίος με χτύπησε και βρέθηκα να σύρομαι στην άσφαλτο για κάμποσα μέτρα. Υπέστην διπλό κάταγμα και κάμποσες σοβαρές κακώσεις. Το ατύχημα έγινε σε κεντρική αρτηρία του Πειραιά, μέρα μεσημέρι. Σε πληροφορώ ότι από ένα σύνολο δεκάδων -εάν όχι εκατοντάδων- οχημάτων, μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά από το ατύχημα, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ σταμάτησε να με συνδράμει. Μόνον ένας. Ωστόσο, δεν μου κάνει καμμία εντύπωση. Δεν το θεωρώ καν "ελληνικό" φαινόμενο. Δεν το θεωρώ καν σύγχρονο φαινόμενο. Η αδιαφορία, η αναλγησία, η ψυχρότητα και η παρατηρητική στάση έναντι του συνανθρώπου είναι έμφυτο, παγκόσμιο, διαχρονικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Δεν αλλάζει. Ο ένας, οι δύο που "θα σταματήσουν" αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα και η αναλογία τους είναι ακριβώς η ίδια με τους ήρωες στρατιώτες μέσα σ' ένα ολόκληρο σύνταγμα. Ελάχιστοι. Οπότε, η καταγραφή του περιστατικού είναι χρήσιμη μόνον για την υπενθύμιση της κτηνωδίας μας και τίποτ' άλλο.

Περί Τάκη Καλογήρου, αγνοώ. Εάν το θέμα έχει να κάνει (πάλι) με τις επισκεψιμότητες, καλύτερα να τ' αφήσουμε γιατί κάνει τζιζκαι δε νομίζω να συμφέρει τους (τρείς) ενδιαφερομένους. Ξέρουν και ξέρουμε ποιοί είναι. Kαι τί κάνουν. Δεν κατανοούμε ΓΙΑΤΙ το κάνουν.
27/08 23:42  Κλεάνθης
Καλώς τον vadra :)

Καλό βράδυ σε όλους
27/08 23:44  Nastybishop
swear σε χτύπησε και την έκανε κιόλας το καθίκι;
27/08 23:46  Swearengen
Όχι, δεν τη έκανε διότι δεν τον "έπαιρνε". Είχε πυκνή κυκλοφορία. Αλλά μη νομίζεις ότι ίδρωσε και τ' αυτί του. Ανεύθυνος και αδιάφορος. Του αρκούσε που ζούσα. Να φανταστείς, ότι την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, άλλος τα κάλεσε, αυτός ο Άνθρωπος που προανέφερα.
27/08 23:46  Κλεάνθης
Φίλε swearengen έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις

Σχετικά με τον Τάκη, ασχέτως τα όσα συμβαίνουν, θεωρώ απαράδεκτη και ανήκουστη την προσπάθεια φίμωσης ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ το blog σχεδόν από παντού... ποια είναι η γνώμη σου?
27/08 23:51  Nastybishop
Θα συμφωνήσω και εγώ ότι η ανθρώπινη αναλγησία δεν είναι εξαίρεση, αλλά ο κανόνας όμως όχι σε τέτοιες περιπτώσεις όπου ο πόνος του συναναθρώπου μας μας επικοινωνείται τόσο άμεσα και εντόνα.

Αυτή την στιγμή σας γράφω από μια βεράντα ενός ξενοδοχείου όπου απολαμβάνω το ποτό μου σερφάροντας με το ασύρματο λαπτοπ μου, ταυτόχρονα εκατομμύρια συνανθρώποι μου πεθαίνουν, πεινάνε, υποφέρουν. Ομως ούτε καν το σκέφτομαι, εγώ περνάω εμφανώς καλά. Αναλγησία; Πιθανόν, απορροία όχι μονο της αυτονόητης αδυναμίας μου να αλλάξω κάτι στην ζωή τους, αλλά και της ΑΠΟΥΣΙΑΣ οποιασδήποτε συναισθηματικής επαφής. Είναι στατιστικές δυστυχώς...

ΟΜΩΣ αυτά τα περιστατικά που περιγράφεται είναι διαφορετικά. Εδώ τον βλέπεις τον άλλον να υποφέρει. Ακους τις φωνές του, να ζητάει βοήθεια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙΣ. Θέλω να πιστεύω ότι τέτοια επεισόδια αποτελούν θλιβερές εξαιρέσεις...
27/08 23:53  Nastybishop
Η άνθρωπος δεν είναι ούτε τέρας, ούτε άγγελος. Υπό συνθήκες όμως μπορεί να γίνει οτιδήποτε από τα δύο.

Άσχετο..ρε γαμώτο, οι μηχανές είναι πολύ επικίνδυνες σε αυτή την κωλόπολη, με αυτούς τους κωλοδηγούς.
27/08 23:55  Nastybishop
Πχ στο παράδειγμα του Κλεάνθη, πιστεύω ότι οι διερχόμενοι οδηγοί δεν κατάλαβαν ακριβώς τι συμβαίνει...Μου είναι αδύνατον να πιστεψω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα προτιμούσε να πνιγεί ένας συνάνθρωπος του σε ένα χαντάκι λάσπη, προκειμένου να μην λερώσει το παντελόνι του...αυτό είναι αδύνατον!
27/08 23:57  Κλεάνθης
Τυχερέ Nasty ήδη ζηλεύω... καλές διακοπές :)
28/08 00:00  Κλεάνθης
Νάστυ, να είσαι σίγουρος ότι κατάλαβαν πολύ καλά... φεύγω για ύπνο γιατί είμαι "πτώμα" αγαπητέ μου
28/08 00:00  Swearengen
Δύο πράγματα, Κλεάνθη: Πρώτον,τον ορισμό "προσπάθεια φίμωσης" δεν τον δέχομαι επ' ουδενί. Ούτε για τον Τάκη ούτε για κανέναν. Δηλαδή, για να μην τρελλαθούμε κιόλας, χέστηκε το Κάπιταλ τί γράφω εγώ, εσύ κι ο Τάκης κι ο πάσα ένας εδώ μέσα. Η μόνη πιθανότητα ενεργοποίησης κατασταλτικού μηχανισμού εκ μέρους του Κάπιταλ, είναι σε περίπτωση που ο Χ χρήστης υπερβεί κάποια όρια, πχ υβρίζοντας. ΤΟΤΕ, ναι, μπορεί το Κάπιταλ να δείξει την κόκκινη κάρτα, όχι για να φιμώσει "τη φωνή της αλήθειας" (έλεος!), αλλά επειδή ο κανονισμός το προβλέπει, κάποιοι χρήστες το απαιτούν και τέλος πάντων κανείς δε θέλει να βλέπει τη βιτρίνα του μαγαζιού του λερωμένη. Υπ' αυτή θεώρηση, ουδέποτε "φιμώθηκε" χρήστης. Συμφωνώ 100% μ'΄αυτό που είπε ο Νάστυ, ότι όποιος δε γουσταρει φεύγει. Δεύτερον : Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυρισθεί ότι ΟΛΕΣ οι πειθαρχικές αποφάσεις του Κάπιταλ είναι δίκαιες. Βεβαίως και έχουν αδικηθεί χρήστες, βεβαίως και έχουν ευνοηθεί άλλοι. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με μία οργανωμένη αντιδημοκρατική συνομωσία που εξυφαίνεται στα μυστικά υπόγεια του Κάπιταλ κατά των Μεγάλων Επαναστατών και Ηρώων (όπως κάποιοι θέλουν να βλέπουν εαυτόν).Έχει να κάνει με την υποκειμενική κρίση εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις, οι οποίοι -ως δικαστές- συχνά αποτυγχάνουν.
28/08 00:14  Κλεάνθης
swearengen ξέρεις ότι δεν μιλώ γενικώς αλλά για συγκεκριμένο γεγονός, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη πορεία... σχετικά με την κακή κρίση είναι γενικότερα αντρίκειο σε περίπτωση λάθους να αναγνωριστεί και να διορθωθεί... ούτε εγώ θα ήθελα το μαγαζί λερωμένο αλλά στην περίπτωση των blogs οι ισορροπίες και τα όρια είναι πολύ λεπτά διότι μιλάμε για ανθρώπινους χαρακτήρες και χώρους έκφρασης
28/08 00:17  Swearengen
Κλεάνθη, αν θες, επειδή κι εγώ και πολλοί αγνοούμε τα περιστατικά, κάνε αύριο μία περίληψη, για να ξέρουμε τουλάχιστον τί θέση να πάρουμε, αν και εφόσον κρίνει ο καθένας σκόπιμο. Εγώ δήλωσα εξαρχής ότι δεν γνωρίζω τί έχει συμβεί.
28/08 00:21  Κλεάνθης
Ο.Κ. καλό βράδυ swearengen
28/08 02:00  Καλογηρου Παναγιωτης
Ωφειλω να πω ενα ευχαριστω, σε ενα φιλο που ενω διαφωνει, μου δινει το δικαιωμα να βρισκομαι στο δικο του Blog.
Σε ευχαριστω πολυ.
28/08 02:09  Καλογηρου Παναγιωτης
Φιλε swearengen
Αυτη ειναι η αιτια οπως μπορεις να δεις στα 2 λινκ που βαζω.

http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=11721&blid=54

http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=11529&blid=54
28/08 02:14  Καλογηρου Παναγιωτης
Και ενα ακομα.

http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=11447&blid=54

Τα συμπερασματα δικα σας.
28/08 02:26  Καλογηρου Παναγιωτης
To λινκ για αμεση συνδεση με το τελευταιο θεμα ειναι.

http://analytakis.capitalblogs.gr/listArticles.asp
28/08 07:37  Κλεάνθης
Καλημέρα αγαπητέ Τάκη. Υποχρέωσή μου. Εύχομαι να κατανοήσει και το Capital ότι είναι "υποχρέωσή του" να μην πνίγει φωνές σαν τη δική σου.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα φίλε Τάκη
28/08 09:03  jerri
Ντροπή μας...
28/08 14:27  napoleon
φοβερο βιντεο...εκανες πιο αισιοδοξη την μερα μου. εκπληξη κανονικη! αλτρουισμος και ομαδικη σκεψη σε ενα κοπαδι με βουβαλια που δεν κινδυνευουν! τι αλλο να πουμε?
πηγη αισιοδοξιας για να ξαναβρουμε τα αληθινα μας ενστικτα!
29/08 18:35  Κλεάνθης
Ακριβώς αγαπητέ napoleon! Χαίρε jerri!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις