Greenιάρης
πάρε με ἀπάνου στὰ βουνά, τὶ θὰ μὲ φάῃ ὁ κάμπος
Λίγα λόγια για εμένα
Η παραπάνω φωτογραφία έχει πολιτική χροιά.
ΑΡΘΡΑ
Σύνδεσμοι


Είδηση & Ανέκδοτα
747 αναγνώστες
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008
19:28

Μία είδηση

Κομισιόν - Προτάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια (πλήρες κείμενο)

 

José Manuel Barroso:

“Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 15% κατά μέσον όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το παρελθόν έτος. Ποσοστό 54% της ενέργειας που καταναλώνεται στην Ευρώπη είναι εισαγόμενη και κοστίζει 700 € σε κάθε πολίτη της ΕΕ. Οφείλουμε να εγκύψουμε στο πρόβλημα αυτό κατεπειγόντως, λαμβάνοντας μέτρα για να βελτιώσουμε την ενεργειακή μας απόδοση και να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τις εισαγωγές. Οφείλουμε να επενδύσουμε στις ενεργειακές πηγές και να τις διαφοροποιήσουμε. Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν σήμερα εκφράζουν κατηγορηματικά την επιθυμία της Επιτροπής να εγγυηθεί τον ασφαλή και διατηρήσιμο ενεργειακό εφοδιασμό και αναμένεται να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους ζωτικής σημασίας στόχους 20-20-20* ως προς την κλιματική αλλαγή

(*20-20-20 20% μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, μερίδιο 20% των ανανεώσιμων πηγών στην τελική κατανάλωση ενέργειας και εξοικονόμηση κατά 20% της μελλοντικής ενεργειακής ζήτησης μέχρι το έτος 2020)

 


 

Andris Piebalgs (επίτροπος ενέργειας):

“Η ΕΕ κινήθηκε όπως ποτέ άλλοτε ώστε να ασχοληθεί με την κλιματική αλλαγή, τις υψηλές τιμές ενέργειας και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού. Πρέπει όμως να πράξουμε περισσότερα, να είμαστε πιο φιλόδοξοι και να γίνουμε ακόμη πιο τολμηροί ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο διακοπών του ενεργειακού εφοδιασμού στο μέλλον. Αυτό σημαίνει επενδύσεις. Οι επενδύσεις στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης, σημαίνουν ότι θα δώσουμε στην οικονομία μας την ώθηση που χρειάζεται σε αυτή τη στιγμή αβεβαιότητας”

 

 Ένα Ανέκδοτο

Είναι ένας πελαργός και κουβαλάει ένα γέροντα 80 χρονών.
Κάποια στιγμή γυρνάει ο γέροντας και λέει στον πελαργό:
- Έλα αυνάνα, παραδέξου ότι χαθήκαμε

  Μία πραγματική ιστορία από τη Θεσσαλονίκη (link)

"Ο φίλος -μανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα, στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).

Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος. Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε". 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

13/11 20:30  Κλεάνθης
Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ): WORLD ENERGY OUTLOOK 2008

"Soon after 2010, renewables become the 2nd-largest source of electricity behind coal, thanks to government support, prospects for higher fossil-fuel prices & declining investment costs"

Διαγράμματα
www.iea.org/Textbase/speech/2008/Birol_WEO2008_PressConf.pdf

Περίληψη
www.worldenergyoutlook.org/docs/weo2008/WEO2008_es_English.pdf

14/11 11:10  coldplay
Καλημερα Κλεανθη με τα ωραια σου
Αυτο με τις πατατες πολυ μου αρεσε
14/11 13:18  Κλεάνθης
coldplay, τα ωραία είναι στο φρέσκο WORLD ENERGY OUTLOOK 2008... το 2014 προβλέπεται ότι η ηλεκτροπαραγωγή από ανανεώσιμες θα είνα μεγαλύτερη από αυτή με φυσικό αέριο δηλαδή το 2014:

1. κάρβουνο (λιγνίτης κτλ)
2. ανανεώσιμες
3. φυσικό αέριο

Και το ωραίο είναι ότι το 2014-2015 εμφανίζεται ως ορόσημο για τις ανανεώσιμες σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ μελέτες... θα ΄δείξει :)

(είσης τότε -2014 με 2015- προβλέπουν κάποιοι και μια νέα πετρελαϊκή κρίση)
14/11 13:19  Κλεάνθης
Καλημέρα!
Χαιρετώ γιατί πνίγομαι...
14/11 13:34  Manta ray
Καλημέρα φίλε Κλεάνθη. Κάποιοι (όχι βέβαια οι Ελληνικές κυβερνήσεις) αρχίζουν μου φαίνεται σιγά σιγά και ανοίγουν τα μάτια τους...
15/11 00:34  Κλεάνθης
Χαίρε Manta ray!
Η διαφωνία μας... Όχι κάποιοι αλλά ΠΑΡΑ πολλοί (αλλά ξέχασα... όταν αυτοί οι κάποιοι ζούσαν σε σπηλιές εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα)
15/11 00:35  Κλεάνθης
Ξέχασσα!
Ενεργειακή ασφάλεια... τι ειν' τούτο πάλι!
15/11 00:37  Κλεάνθης
Διόρθωση: Ξέχασσα... όπως λέμε Θάλασσα (σσ)

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις