Greenιάρης
πάρε με ἀπάνου στὰ βουνά, τὶ θὰ μὲ φάῃ ὁ κάμπος
Λίγα λόγια για εμένα
Η παραπάνω φωτογραφία έχει πολιτική χροιά.
ΑΡΘΡΑ
Σύνδεσμοι


ΚΑΙ Η ΖΩΗ ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
686 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008
19:07

Όταν όλα όσα αγαπώ, δηλαδή

το Πλατωνικό ιδεατό

η Αριστοτέλειος λογική

ο Επικτήτειος στωικισμός

ο Διογένειος κυνισμός

η Επικούρειος ομορφιά

το Νιτσε-ικό έρεβος

το Καφκά-σιο παράλογο

ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

και όταν πρέπει να αποφασίσω

ΤΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

και πάντα καταφεύγω στα λόγια κάποιου Ουεσίμπα

« να γνωρίζεις πότε πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε μια από τις 4 αρετές που μας διδάσκει η φύση ... να είσαι σκληρός σαν διαμάντι ... ευέλικτος σαν φτερό ... γενναιόδωρος σαν το νερό ... κενός σαν τον αέρα ... ανάλογα με την περίσταση»

 

Φοβάμαι ότι στα παιδιά  μου ΔΕΝ θα δοθεί η ευκαιρία  να έχουν σύμμαχό τους τη ΦΥΣΗ ούτε καν σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ επίπεδο, κατά την αναζήτηση του ΕΥ ΖΗΝ.

Πιθανώς στο μέλλον τα παραδείγματα που θα δίνονται με αναφορές στη φύση δεν θα περιγράφουν την ΑΡΜΟΝΙΑ αλλά την ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ, θα είναι παραδείγματα αποφυγής.

Ίσως στα παιδιά μου να φαίνεται παράδοξο το ΠΛΑΤΩΝΙΚΟ

 

«ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ»
 

Υ.Γ Επειδή από αύριο ξαναγίνομαι δούλος της καθημερινότητας και ο χρόνος δεν περισσεύει, τα επόμενα άρθρα θα  αφορούν σε παρουσίαση ορισμένων από τις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ επιλογές που υπάρχουν πλέον στην παραγωγή  ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Όσο περισσότερο γνωστές γίνονται ευρέως οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα αυτό, τόσο μειώνεται το ΘΡΑΣΟΣ αυτών που τολμούν να αποκαλέσουν την ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ως ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, παρουσιάζοντάς την ως ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Μάλιστα όταν αγνοούν ότι η βασική πηγή - το ουράνιο του πλανήτη - σύμφωνα με προβλέψεις ορισμένων, πιθανώς να τελειώσει εντός του αιώνα που διανύουμε.

Έτσι, για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν τα άρθρα για

Το επόμενο άρθρο που θα αναρτηθεί, θα παρουσιάζει το πόσο εύκολα μπορεί να έχει ο Έλληνας καταναλωτής τη δυνατότητα θέρμανσης με στερεά βιοκαύσιμα (pellets) σε τιμή 40 λεπτά ανά λίτρο (ισοδύναμου πετρελαίου), ακόμη και αν το πετρέλαιο φτάσει 500 δολλάρια το βαρέλι. Με ελληνική πρώτη ύλη χωρίς εισαγωγές.

Μία πρώτη ενημέρωση μπορεί να πάρει κάποιος ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

10/06 00:27  Nastybishop
Κλέανθη θα χαρούμε πολύ να ξαναδιαβάσουμε τα άρθρα σου. Ασχέτως διαφωνιών (η πεμπτουσία του διαλόγου) είναι πολύ καλογραμμένα και ενδιαφέροντα.
Α και κάτι άλλο...αυτό το "Μυρσίνη ή αλλιώς Τριαντάφυλλος Κ." ...αν δεν ξέρει κάποιος ότι πρόκειται περί δυο ανθρώπων είναι παρεξηγήσιμο :)
10/06 13:18  Κλεάνθης
Αισθάνομαι την εσωτερική ανάγκη να αποχαιρετίσω (μέχρι να τα ξαναπούμε πιθανώς στο μέλλον) τους:

Manta ray, lemon, Χαρτοφύλακα, mc, nhad, NEMO, Yannis K., ΕΞΥΠΝΟ ΧΡΗΜΑ-ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΗ!,

τον πνευματώδη Θρασύβουλο Καλοχαιρέτα, το "γάτο" favlo, τον ανήσυχο και καλοπροαίρετα μαχητικό Nastybishop (σ' ευχαριστώ για την επισήμανση)

και ιδιαίτερα δύο ανθρώπους που ξέρω ότι μιλάμε στην ίδια γλώσσα, την καταρτισμένη και ευαίσθητη Μυρσίνη και τον πολύ καλλιεργημένο και καταρτισμένο "ποιητή" zyzzx

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις