Greenιάρης
πάρε με ἀπάνου στὰ βουνά, τὶ θὰ μὲ φάῃ ὁ κάμπος
Λίγα λόγια για εμένα
Η παραπάνω φωτογραφία έχει πολιτική χροιά.
ΑΡΘΡΑ
Σύνδεσμοι


Αχ αυτοί οι σοφοί της ΔΕΗ!
1947 αναγνώστες
Σάββατο, 21 Ιουνίου 2008
20:15

Ένα απλό μέτρο, όπως η αντικατάσταση δύο λαμπτήρων πυρακτώσεως με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορεί από μόνο του να αποτρέψει την κατασκευή ενός νέου τεράστιου θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος εκατοντάδων MW (μεταξύ 370-530 MW).

Για να δούμε λίγο τα νούμερα μήπως και ξυπνήσει κανένας σοφός από τη ΔΕΗ.

 

 

Το κόστος ενός τέτοιου θερμοηλεκτρικού σταθμού (370-530 MW) είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Το περιβαλλοντικό κόστος επίσης είναι τεράστιο.

Αντίθετα, υπάρχει ένα απλό και φθηνό μέτρο που θα κόστιζε μόλις 20-25 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Ποιο είναι αυτό; Η ΔΕΗ να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ από δύο λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό με τον επόμενο λογαριασμό που θα στείλει (δηλαδή συνολικά 8 εκατ. λαμπτήρες).

Επιπλέον αυτή η κίνηση θα συνέβαλε άμεσα στη μείωση των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 920.000 τόνους ετησίως, καθώς και τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές.

Αν βάλουμε τώρα ότι η ΔΕΗ θα αγοράζει υποχρεωτικά από χρηματιστήρια ρύπων στο κοντινό μέλλον δικαιώματα σε τιμή τουλάχιστον 20 ευρώ/τόνο διοξειδίου του άνθρακα αυτό σημαίνει ότι αμέσως γλιτώνει ετησίως

920.000 τόνους CO2 Χ 20ευρώ/τόνο = 18,4 εκατ. ευρώ

 

 

Δηλαδή πλερώνει σήμερα 20-25 εκατομμύρια ευρώ για λάμπες, κερδίζει 18,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από ρύπους. Συγχρόνως γλιτώνει 1 τεράστιο ρυπογόνο εργοστάσιο ηλεκτρισμού εκατοντάδων εκατ. ευρώ και δίνει αυτά τα χρήματα (τα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια) για κατασκευή αντίστοιχων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμους πόρους (αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιομάζα) και καμπάνιες για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι κερδίζει κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, επίσης από ρύπους (εξοικονομεί επιπλέον ρύπους που θα τους πλερώνει).

 

Κύριοι της ΔΕΗ, ούτε περίπτερο δεν μπορείτε  να κουμαντάρεται.

 

 

Άντε μπρε, καλοδεχούμενα τα θερινά μπλακάουτ - καλοδεχούμενες και οι αυξήσεις των τιμολογίων σας (έρχεται 2,5% αύξηση μόνο για δικαιώματα ρύπων που αγοράζουν οι "τετραπέρατοι" και συνολική αύξηση πάνω από 10% το επόμενο 12μηνο).

 

 Και κάτι ενδιαφέρον για τις δασικές πυρκαγιές στα ΣΧΟΛΙΑ

Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

21/06 20:33  Κλεάνθης
Και κάτι εξωφρενικό!

για αλλη μια φορα το ελληνικο κρατος πηρε εγκαιρως τα μετρα του. τελος ιουνιου (19 ιουνίου 2008) προκηρυσσει θεσεις για πυροπροστασια του ετους 2008.

ισως μεχρι να βγει το καλοκαιρι να εχουν προσληφθει και εκπαιδευτει οι ανθρωποι ... για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικοτατα τις φωτιες του χειμωνα


www.proslipsis.gr/cmcat_treeprd.php?&cm_catid=293&cm_prdid=4988


περίληψη έγκρισης προσλήψεων
της πράξης υπουργικού συμβουλίου 55/98 (άρθρο 2, παρ. 1)
19 ιουνίου 2008

έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού χιλίων εκατόν σαράντα 1.140 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες.
εγκρίνει την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού χιλίων 1.140 ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 3 μηνών για τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες, για την κάλυψη των αναγκών τους στα μέτρα πρόληψης της αντιπυρικής περιόδου 2008, ως εξής:
πανεπιστημιακης εκπαιδευσησ
δασολόγων 40
τεχνολογικης εκπαιδευσησ
δασοπόνων 40
δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης
οδηγών αυτοκινήτων 20
ειδικών δασικής προστασίας 60
υποχρεωτικης εκπαιδευσης
εργατών – δασεργατών 980
21/06 20:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Απίστευτο και όμως αληθινό.
Ευτυχώς σεις δίνεται και μετρήσιμα μεγέθη, τα οποία αποδεικνύουν ότι <η πιο καθαρή ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ενέργεια" είναι αυτή , η οποία ΔΕΝ καταναλώθηκε !>.
Για να το συνδέσω με το σημερινό "δικό" μου θέμα : Πότε η ΔΕΗ έχει ακολουθήσει έστω και μία από τις υποδείξεις του Κριτηρίου 6. "Αποτελέσματα για τους Πελάτες" ?
(Το μεθεπόμενο Κριτήριο 8. είναι τα "Αποτελέσματα για την Κοινωνία"...)
21/06 20:39  Manta ray
Και ποιός σας είπε αγαπητέ ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις πολιτικής στη ΔΕΗ θα ήθελαν να μειωθεί η ζήτηση και να επιλυθεί το πρόβλημα στην περίοδο αιχμής;)
21/06 20:50  Κλεάνθης
Αγαπητέ Τριαντάφυλλε, οι "Μετρήσεις Αντίληψης" του εξαιρετικού μοντέλου αριστείας στην περίπτωση της ΔΕΗ ίσως έπρεπε να εφαρμοσθούν κατά παρέκκλιση στο ανθρώπινο διοικητικό δυναμικό της εταιρείας.

Χαίρε Manta ray!

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις